Skip to main content

Karlsson & Dahl Glasmästeri i Varberg

60 år av erfarenhet

En rik historia och en stor kunskap.

Karlsson & Dahl Glasmästeri startades 1964 av Karl-Erik Karlsson och Lennart Dahl i en lada på gården Lagerlund. 2018 flyttade vi till vår nya adress på Stormhallsvägen 2. De nya moderna lokalerna – vart glasmästeriet fortfarande huserar – gör att vi kan fortsätta att växa och utveckla företaget för framtiden. Idag är vi 14 medarbetare som tillsammans med våra kunder skapar kreativa, skräddarsydda och glasklara lösningar.

Rätt glas på rätt plats kan vara en smakfull detalj i inredningssammanhang, såväl i hemmet som i kontors- och butiksmiljö. På Karlsson & Dahl Glasmästeri hjälper vi dig att göra verklighet av dina drömmar.

Det kan handla om en så simpel sak som att ersätta innerdörrar med ett skjutdörrsystem i glas, sätta glas ovanför diskbänken i köket, montera snygga trappräcken i glas, använda industrifönster som rumsavdelare eller att fälla in en spegel i kakelväggen i badrummet. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vad som är möjligt.

Har du egna idéer bidrar vi på vårt glasmästeri gärna med vår erfarenhet för att få fram en fungerande glaslösning efter dina unika önskemål och förutsättningar.

Vår tidslinje:

1964

Startades Karlsson & Dahl Glasmästeri av Karl-Erik Karlsson och Lennart Dahl i en lada på gården Lagerlund. Redan efter sju år hade man växt ur lokalerna.

1971

Nu flyttar företaget in i nya moderna lokaler på Södra vägen 36. Personalstyrkan har nu vuxit till fem personer.

1983

Nu packas flyttlasset ännu en gång och flytten går till Trulsson´s bussgarage på Södra vägen 32.

1991

Nu är det dags att bygga ut. Det gamla bostadshuset på tomten rivs för att ge plats åt en 250 m² stor verkstadsbyggnad med glasfasad.

2008

Karl-Erik och Lennart går i pension och Martin Karlsson och Cecilia Angergård tar över företaget.

2012

Nu startas tillverkning av isolerade aluminiumpartier och personalstyrkan växer ytterligare.

2018

Nu lämnar Karlsson & Dahl Glasmästeri Södra vägen och flyttar till Stormhallsvägen 2. De nya moderna lokalerna – vart glasmästeriet fortfarande huserar – gör att vi kan fortsätta att växa och utveckla företaget för framtiden.

Hur vi som glasmästeri arbetar och förhåller oss med hänsyn till miljön:

  • Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår miljöpåverkan.

  • Vi källsorterar allt avfall och lämnar på återvinning.

  • Vi byter successivt ut våra servicebilar i syfte att minimera vår klimatpåverkan och strävar efter att senast 2030 bli CO² neutrala.

  • Vi har installerat 150 solpaneler på taket som gör att vi på årsbasis producerar 50 % av den el vi förbrukar, under perioden april-september är vi självförsörjande och leverarar grön el ut på elnätet.

  • Vi samordnar våra leveranser för att minimera utsläppen från våra servicebilar.

  • Vi skickar allt glasskärv (spill) samt utbytta isolerglas till Stena Recycling för återvinning.

  • Vi återvinner allt materialspill i form av metall, aluminium och trä.

  • Vi återvinner allt emballagematerial i form av wellpapp och plast.