Skip to main content

Funktionalitet & design

Stänkskydd & interiörglas

Glas är ett fantastiskt material och kan ha många användningsområden, bland annat som inredning. Färger, mönster och ytbehandlingar gör att det är enkelt och väldigt roligt att inreda ett unikt hem i sin egen stil.

Glas – en snygg och stilren detalj

Glas är ett fantastiskt material och kan ha många användningsområden, bland annat som inredning – speglar, stänkskydd, bordsskiva, glasväggar, glashyllor och mycket mer – men också som ett funktionellt material. Glas är perfekt att använda framför kaminen som gnistskydd. Det är ditt behov som sätter måtten.

Snyggt och lättskött

Stänkskydd i glas är ett såväl snyggt som lättskött alternativ till traditionellt kakel. Med stänkskydd i glas förnyar och förändrar du enkelt ett rums karaktär på ett annorlunda sätt.

Glas och speglar

Idag finns det massor av varianter på glas och speglar. Färger, mönster och ytbehandlingar gör att det är enkelt och väldigt roligt att inreda ett unikt hem i sin egen stil.

Teknisk information

Vi har speglar i 3, 4 och 6 mm på lager. Vi rekommenderar slipade kanter om det inte ska sitta en ram runt. Ska spegeln sitta i badrumsmiljö läggs en fuktspärr på baksidan för att skydda.

Floatglas lagerhåller vi i 3, 4, 6 och 8 mm medan 10 mm och uppåt är beställningsvara.

Härdade glas är beställningsvara, då de bearbetas innan de härdas.

Optiwhite glas är järnfattiga glas, vilket gör att de är helt ofärgade i jämförelse mot floatglas som har en liten svag grönblå ton i sig.

Lackade glas går att få i valfri RAL och NCS kulör. 

Plastglas lagerhåller vi i 3, 4, 5 och 6 mm. Polycarbonat rekommenderas om du tänker göra nån bearbetning av skivan, men vi har även akryl. 

Vi har flera olika mönstrade och färgade glas att visa i vårt showroom. Välkommen in!

Bildgalleri