Skip to main content

Case

Villa Lotta

Hallandslänga med stor innergård

Hållbar hallandslänga med skjutpartier och fönster i aluminium från Schüco. Den moderna ladan har ett stort skjutparti i vardagsrummet som ger en bred öppning mot innergården där familjen ofta umgås.

fönster i aluminium från Schüco

Prisad Hallandslänga

Huset fick Varbergs byggnadspris 2019 med motiveringen:

”Projektet visar ett framgångsrikt exempel på ett sparsmakat formspråk och genomarbetat val av material och detaljlösningar som har tagit sin utgångspunkt i platsen.”

skjutparti från Schüco

Innergården en samlingsplats

De tre husen placerades så att de skapar en vindskyddad innergård. Det stora skjutpartiet i vardagsrummet ger en bred öppning mot innergården som blir en naturlig mötesplats för familjen. 

fönster med ljusinsläpp

Stora ljusinsläpp

Gränsen mellan inne och ute suddas ut när du öppnar upp det stora skjutpartiet. Vardagsrummet blir större och naturen kommer närmre. Fönster från golv upp i tak bjuder på ett läckert ljusinsläpp och en härlig kontakt med himlen.

fönter med utsikt

Utsikt mot kohagarna

Den kringbyggda gården ligger mitt bland kohagarna där den glasade gaveln på loftet ger fin utsikt samtidig som ljuset tillåts flöda in fritt.

Kundcase Tusenfalken
case

Tusenfalken

Hus mitt i naturreservatets karga klipplandskap. Vikdörrar från Schüco som lätt öppnas åt sidan suddar ut gränsen mellan inne och ute och terrassen blir en del av bostadsytan på sommaren.

Kundcase Villa Utti
case

Villa Utti

En Hallandsgård i modern tappning och dess färg är en hyllning till ladugårdens röda färg. Tack vare husets vikdörrar ges möjligheten till att öppna upp helt och skapa ytterligare ett rum i form av en innergård.