Skip to main content

Case

Villa Utti

Hallandsgård i modern tappning

En Hallandsgård i modern tappning och dess färg är en hyllning till ladugårdens röda färg. På platsen byggdes 1818 ett litet torp och 200 år senare stod denna uppdaterade version färdig. Huset vänder sig från vägen och öppnar upp sig inifrån samt mot de omgivande fälten.

skjutdörar från Schüco

Innergård – ett extra rum

Huset är vänt från vägen vilket ger ett skydd mot västkustens väder och vind och tack vare husets vikdörrar ges möjligheten till att öppna upp helt och skapa ytterligare ett rum i form av en innergård.

vikdörrar från Schüco

Rött, rött, rött

Allt utvändigt går i samma kulör. Fasader, tak, karmar på fönster, skjut- och vikdörrar – allt rött. Insidan av huset går inte i rött så fönster, dörrar, vik- och skjutdörrar från Schüco har därför lackats i olika kulörer på in- och utsida.

fönster från Schüco

Mer dagsljus och utsikt

Här välkomnas ljuset, fälten och träden i hörnfönstret som skapar en panoramavy. Vissa vyer blir som en tavla. Fönster från Schüco kombinerar arkitektur, design och funktion på bästa sätt. 

skjutdörr från Schüco

Du bestämmer

Fördelen med en skjutdörr är att du bara öppnar upp så mycket du själv vill. Helt eller kanske bara en liten del för att låta en ljummen bris leta sig in.

kundcase Tusenfalken
case

Tusenfalken

Hus mitt i naturreservatets karga klipplandskap. Vikdörrar från Schüco som lätt öppnas åt sidan suddar ut gränsen mellan inne och ute och terrassen blir en del av bostadsytan på sommaren.

kundcase Villa Lotta
case

Villa Lotta

Hållbar hallandslänga med skjutpartier och fönster i aluminium från Schüco. Den moderna ladan har ett stort skjutparti i vardagsrummet som ger en bred öppning mot innergården där familjen ofta umgås.